Het bevoorraden is aangepast: niet voor 2 maar 4 personen

Veel herrie hier in de haven van Santa Cruz de Tenerife. Ze hebben beton gestort maar waarschijnlijk zijn de plannen gewijzigd want met een drilboor zijn ze dat beton weer aan het verwijderen. Af en toe even pauze maar het gaat de hele dag door. Er zijn gaten gegraven en gisteren zijn daar met een kraan palmbomen in geplaatst. Door de harde wind die hier nu op de Canarisch blaast staan sommige al weer een beetje scheef. We liggen trouwens ook niet stil. Er is zelfs een tros geknapt wat een wind wat een wind.


DSC_0298.JPGDSC_0297.JPGDSC_0296.JPG

Bert en Mieke, voor een week op vakantie hier op Tenerife, komen langs samen met hun vrienden Loek en Marjolein. Dat is een tijd geleden dat we ze gezien hebben. Dus gezellig bijkletsen. En de kogel is door de kerk, de neven Lourens en Rutger gaan mee met de oversteek. Van de Kaapverdische eilanden naar Suriname. Echt stoer hoor. Dat betekend niet voor 2 maar voor 4 personen eten inslaan voor zo’n 30 dagen. Omdat we hier in de haven liggen zijn we maar gelijk een Super Dino (supermarkt) ingedoken en hebben 2 karren volgeladen met houdbare etenswaren. Aan het einde van de middag worden 8 kratten afgeleverd bij de boot.


DSC_0307.JPGDSC_0303.JPGDSC_0302.JPGDSC_0289.JPGDSC_0284.JPGDSC_0273.JPG

Oepsie, waar laten we alles. Het wordt een hele volksverhuizing op de Beau. Maar alles heeft weer een plekje. Ja heren, geen culinaire uitspattingen onderweg maar vooral blikvoer zal er genuttigd gaan worden. En we hopen uiteraard af een toe een vis te vangen. De neven zijn ook al aan het oefenen met visjes, thuis met het bakken van vissticks ha ha. Zo komen we er wel. Tijdens de zeiltocht van Lanzarote naar Tenerife zag Cees dat er een stukje stiksel los zat bij de genua. Dus voor reparatie naar een zeilmaker. Ja de zeilen moeten wel helemaal in orde zijn toch. Het plan is om maandag of dinsdag a.s. te vertrekken naar Las Palmas in afwachting van Guido en Hanny die donderdag 22 oktober 2015 voor 10 dagen onze kant opkomen.


DSC_0342.JPGDSC_0339.JPGDSC_0336.JPGDSC_0335.JPGDSC_0322.JPGDSC_0320.JPG

Reacties

 1. Hanny en Guido schreef:

  Kunnen wij er nog wel bij?

 2. Henk en Barbara schreef:

  Goh, jullie verwachten weinig wind tijdens de oversteek….
  Wij hebben 5 jaar geleden 12 dagen over de oversteek van Mindelo naar Paramaribo gedaan, dat moet met de Beau ook wel lukken. Maar het is altijd een prettig idee om voldoende voedsel bij je te hebben.

  Leuk hè al die voorbereidingen en die leuke vooruitzichten?

  Geniet er van!

  Groetjes Henk en Barbara

  • Anneke schreef:

   Ha Henk en Barbara, Van Las Palmas naar Mindelo is ook nog een aantal dagen varen. Je kunt op de Kaapverdische eilanden vooral groente en fruit inslaan geen vlees e.d wordt gezegd. Vandaar dat ik reken op 3 weken en dan nog een weekje extra voor het verwaaid liggen. We hopen er inderdaad korter over te doen. Maar vorig jaar met de Eendracht heeft Cees bijna geen wind gehad onderweg van La Palmas naar St. Maarten. Dus een beetje aan royale kant allemaal. Maar beter mee verlegen als om verlegen toch.

 3. Marianne v.d Berg schreef:

  Leuk een overtocht met 4.
  Kun je doorslapen Anneke .
  Grtjs van Bram en Marianne

 4. Ronald en Nicol schreef:

  Hoi Cees en Anneke,
  Wat een voorraad en zeker voor 4 personen. Leuk dat jullie neven meegaan. Wij zitten nu een weekje in Frankrijk, als we terug zijn dus ook aan het bevoorraden ⛵️⛵️
  Good sailing
  Ronald en Nicol

 5. Anneke en Cees schreef:

  Wanneer zijn jullie weer terug op Tenerife. Als het weer het toelaat komen we ook jullie kant op.

 6. CeesKoevoets schreef:

  Wat gezellig dat jullie toch onverwacht met z’n vieren gaan. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. En…. Ook wel relaxt. Veel,plezier en succes met de voorbereidingen. Wanneer denken jullie over te steken? Lieve groetjes van Cees en Marijke

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin