Time flies

Sjonge het  vijfde zeilseizoen zit er alweer op. Vijf jaar geleden begon ons zeil avontuur, het lijkt nog zo kort geleden. Niet als echte maar als partime live-aboard. De afwisseling zeilen en ook wat maanden in Nederland vinden wij het prettigst. De haven “Marina di Cala del Sole” waar we nu liggen is nog in ontwikkeling. Ze zijn bezig met steigers te plaatsen en als we de maquette mogen geloven zijn er nog veel plannen. De Passion van Marion en Philip ligt aan onze steiger. Jammer dat de Wing IV helemaal aan de andere kant van de haven een plekje krijgt. Goed voor de dagelijkse beweging zullen we maar zeggen. Verder komen we oude bekenden tegen zoals Hans en Sissi van de Lowlander en Ine en Geert van de Inegada en maken we kennis met Jan en Eveline van de Lady Jane.

IMG_0699.JPGDSC_0507.JPGDSC_0511.JPG

We hebben een deel van de stad al bij avond gezien (troosteloos) maar Ingeborg en Anneke zijn toch nieuwsgierig hoe het er overdag uitziet. Op woensdag 8 oktober zien we veel vervallen oudheden zoals paleizen en kerken, opknappertjes zogezegd en armoedige huizen. Wat een tegenstelling tot de moderne haven waar we liggen met vlak daarnaast een spiksplinternieuw winkelcentrum.

DSC_0523.JPGDSC_0546.JPGDSC_0547.JPG

Verder zijn we lekker bezig de boot winterklaar te maken. Onze buren in de haven spreken wel een heel eigenaardig taaltje. Het lijkt wat op het Frans maar dat is het toch niet. Cees vraagt er naar. Ze komen uit Brazilië en spreken Porugees, geen wonder dat we het niet gelijk thuis konden brengen. En dan komt er donderdag  9 oktober 2014 op de verjaardag van Marga een telefoontje of Cees zin heeft om mee te gaan met de “Eendracht” (schoener van 60 meter),als kwartiermeester. Nou daar heeft tie wel oren naar. Van Las Palmas naar St. Maarten, drie weken aan één stuk onderweg. Ha ha lukt het dit jaar niet met onze eigen boot, vaart tie toch rond zijn verjaardag in het Caribisch gebied, het moet zo zijn. Vrijdag zien we de Rainbow Warrior van Greenpeace afmeren aan de kade. Gaaf om hem in het “echt” te zien. Zondag 12 oktober 2014 vliegen we naar huis, heerlijk om iedereen weer te zien.

DSC_0512.JPGDSC_0517.JPGDSC_0569.JPG

Reacties

 1. Ron van der Touw schreef:

  WELKOM THUIS !!

 2. CeesKoevoets schreef:

  Hi, Hi
  Ja, zo gaat dat. Ineens is het seizoen weer voorbij.
  Maar jullie hebben toch weer een prachtig zeilseizoen achter de rug om op terug te kijken. Wij blijven nog tot 6 nov. In Marmaris.
  Een hele goeie vlucht voor zondag en welcome home.
  Wat een bofkont die Cees. Al gaat het rechts of linksom, gaan doet hij naar het Carib. Geweldig!!!!!!!!

  • Anneke en Cees schreef:

   Meestal neemt tie geen kleding mee terug naar huis. Nu dus wel voor zijn reisje met de Eendracht, zoals zomerkleding en een zeiljas.

 3. Marga T schreef:

  Een goede terugreis gewenst en welkom in ons kikkerlandje.

  Liefs, Marga

 4. esther en roland schreef:

  Leuk jullie weer te kunnen begroeten op Nederlandse bodem.
  we hebben vandaag een mooie ligplaats in de mangrove gevonden in Gambia, tussen andere boten waaronder twee grote catamarans. Haven niet te bekennen, maar prachtige plek.

  Alvast een goede terugreis!

  tot snel,

  Groeten es en ro

  • Anneke en Cees schreef:

   Sjonge hoe raken jullie zo verzeild in Gambia. Handig dat jullie alvast uitzoeken waar we volgend jaar eventueel voor anker kunnen gaan op de Gambia rivier.

   gr Cees en Anneke

 5. Lode van der Pol schreef:

  Prachtige website; Wij liggen met onze Forna 37 (ook een Van de Stadt Design maar een paar maatjes kleiner) in Marina di Ragusa; niet ver van Marina Cala del Sole. volgend seizoen door naar Griekenland, waar we dankbaar gebruik zullen maken van de informatie die we op jullie site vinden.
  We wensen jullie een mooi winterseizoen op het prachtge Sicilie
  Lode van der Pol

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin