Finike en tweelingzus Marieke met Dick

Al kruisend tussen allemaal kleine eilanden door laten we woensdag 16 oktober 2013 het anker vallen bij Ücagiz met uitzicht op de achterkant van een kasteel. Geen tijd voor een thee-tje of borrel want we gaan samen met de Wing IV gelijk naar de kant. Op naar het toeristische, schilderachtige, armoedige Kaleköy. Via een soort marmeren wandelpad lopen we naar het hooggelegen kasteel. Onderweg liggen her en der verspreid Lycische sarcofagen. Heel bijzonder. Vanaf het kasteel heb je een super uitzicht over baaien, inhammen, eilanden en de activiteiten op het water.

100_1256.jpgDSC_0686.JPGDSC_0702.JPG

Na 2 verwaai dagen belanden we zaterdag 19 oktober precies op tijd in Finike want Marieke en Dick komen eraan. Moe van een 14 uur durende reis zien we ze rond 15.00 uur op de boot verschijnen. Super. Een late lunch en dan op naar de zaterdagmarkt van Finike voor het nodige groente en fruit. We willen immers geen scheurbuik oplopen. Heel handig dat we de hele week een auto tot onze beschikking hebben. Tijd voor allemaal uitstapjes op de kant. Zondag staat Demre het oude Myra op het programma. We bekijken de zeer toegankelijke Lycische rotsgraven en een Romeins theater.

DSC_0732.JPGIMG_0557.JPGDSC_0767.JPGDSC_0791.JPGDSC_0817.JPGDSC_0819.JPG

We drinken ergens een granaatappelsapje en dan is het op naar…… het huis van Sint Nicolaas, spannend zou hij thuis zijn? Nee, niet in Spanje maar in het Turkse stadje Patara is die beste, goedgeefse man geboren. In een sobere basiliek was Sint Nicolaas in de vierde eeuw bisschop. Niet bijzonder de kerk, de legendes spreken meer tot de verbeelding. Hij stond bekend als een echte kindervriend. In Nederland is er een hele discussie gaande over het sinterklaasfeest met zijn zwarte pieten. Jammer dat we zijn mening niet kunnen vragen want hij is even niet thuis. Hij is naar Bari (Italië).

DSC_0837.JPGDSC_0838.JPGDSC_0850.JPG

De lunch bestaat uit Turkse pizza en dan wil Marieke nog graag even genieten van het zonnetje. Dit doen we onderweg op een kiezelstrand, niet verkeerd. We zien hier visnetten die worden uitgegooid, in de branding nog een heel gedoe, en weer binnen gehaald. Via de mooie kustweg rijden we, kijkend over de zee en de bergen in de avondzon, terug naar Finike. 

P1040193.JPGP1040207.JPGDSC_0855.JPG

Reacties

 1. Guido en Hanny schreef:

  Heel veel plezier met elkaar deze week en vooral genieten van de omgeving en (hopelijk) het mooie weer.
  Embrass
  Hanny

 2. Cees en Marijke schreef:

  Leuk dat jullie op jullie winter plek zijn aangekomen. Wij wensen jullie een fijn verblijf in Finike. Ook gezellige dagen met je zusje en zwager. Lieve groet van ons.

 3. Anneloes en Dennis schreef:

  Leuk, nog veel plezier!

  • anneke schreef:

   Gaat helemaal lukken. Zeker met het fantastische weer.

   • http://www./ schreef:

    Si empiezo un blog en Myspace, lo conseguir que figuran en los motores de búsqueda como Google? Si es de esta forma, ¿hay alguna guisa de evitar ser rastreado?. . Gracias.

   • http://www./ schreef:

    Is that really all there is to it because that’d be flabbergasting.

   • Many of my friends here in Devon give me strange looks when I tell them we eat haggis, Jeannette! I’m sure you’d be pleasantly surprised if you tried it – it’s peppery and warming. My new cooker is wonderful It’s lovely to have the extra space (5 ‘zones’, 2 ovens and a grill) + a responsiveness comparable to that of gas + the child-safety elements of induction. My husband finds the buzzing noise a bit irritating, but apparently that’s caused by our stainless steel pans rather than by induction per se. Our cast iron pans are silent (and I have to say that I don’t mind the buzzing at all!).

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin