Wisseling van de wacht in Catania

Omdat de haven van Catania ook een laad- en los haven van containerschepen is zien we heel wat vrachtwagens langs de smalle weg bij de haven rijden. We ontmoeten Toos en Rimmer van de My Fair Lady al lopend naar de supermercato. Getsie we zien veel afval op straat en de wijk waar we door heen lopen, daar word je niet echt vrolijk van. Vrijdag 20 september koken Eline een Niels een heerlijk maaltijd voor ons. Zaterdagavond treffen we Guido en Hanny op het Piazza de Duomo. Een schitterend plein met uit lava opgetrokken barokke gebouwen en de olifant (symbool van Catania) met een Egyptische obelisk op zijn rug. We genieten van elkaars gezelschap onder het genot van een Aperol Spritz (het lijkt wel in de mode dit drankje) en een dineetje met z’n zessen. Willem, Ingeborg en Linda zijn inmiddels ook in de haven van Catania beland.

DSC_0298.JPGDSC_0308.JPGDSC_0311.JPG

De temperaturen zijn aardig gestegen naar de 34 graden en hoger. Regelmatig loopt het met straaltjes van je lichaam af. Ken je het liedje ‘Zweet jij ook’ nou reken maar. Zondagmorgen heeft Niels een nieuw projectje. Hij wil de mast in met zijn Gopro. Cees en Ann zijn de klos en mogen hem de mast in hijsen. Boffen wij even bij deze temperaturen. Rond het middag uur brengen we Niels en Eline naar de bus die hen weer naar Catania airport brengt.

DSC_0296.JPG100_6792.jpgGOPR2727.JPGGOPR2753.JPGDSC_0320.JPG100_6822.jpg

Aan het einde van de middag komen Guido en Hanny onze kant op. Heel jammer dat Hanny’s koffer foetsie is en ze vandaag op zoek zijn gegaan naar wat zomerkleding i.p.v. en bezoek aan de Etna. Gelukkig heeft Ingeborg ook nog wat kleding te leen. Er is voor de komende dagen weinig wind voorspeld maar het wordt maandag 23 september een prima zeildag naar de Brucoli baai. We nemen een duik voor wat afkoeling. Er waait een landwind die op een warme föhn lijkt, pfff wie had dat gedacht eind september.

DSC_0324.JPGDSC_0340.JPGDSC_0344.JPGDSC_0354.JPGDSC_0360.JPGDSC_0371.JPG

 

Reacties

 1. CeesKoevoets schreef:

  Wat een gezellige drukte bij jullie aan boord. Vervelend van de verloren koffer, of is hij al terecht.Veel plezier en de hartelijke groeten.C&M

 2. Marga schreef:

  Lieve luitjes,

  Ik wens jullie een hele gezellige week met z’n vieren en geniet van het warme weer want wij hebben af en toe al herfstbuien.Ik verlang in ieder geval al weer naar warm weer.

  Groetjes aan Guido en Hanny. Een dikke kus voor jullie allen.

  Gr. Marga

  • Cees schreef:

   Bedankt Marga,
   We hebben zeker genoten en het weer was ook goed. Behalve de laatste dag: regen dus. Maakt niet uit, toch was het leuk.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin