De drie vingers op het vaste land van Noord-Griekenland

Donderdag 11 juli 2013 wordt er op de gribfiles minder wind en minder hoge golven voorspeld. Het plan is om dan te vertrekken naar het vaste land van Griekenland. Maar eerst genieten we nog van het snorkelen in zee en de ondergaande zon. Ondanks een duikbril op sterkte is Ann onderwater zo kippig als wat. Gelukkig dat Ingeborg meestal meegaat en haar van alles aanwijst. We zien zelfs een zee-anemoon, een inktvis, een schol, vissen die zich ingraven in het zand en kleinere visjes met lichtblauwe ronde vinnen. Grappig om te zien. Donderdag zijn we al om 5.45 uur uit de veren want het is zeker 50 mijl wat we moeten afleggen. Het vertrek duurt iets langer dan gedacht omdat de Wing IV het anker er niet uitkrijgt, die ligt vlak naast de onze. Er moet zelfs een duikuitrusting aan te pas komen. Omdat het vandaag een super windje is voor de Beau gaan we als een speer. We maken zelfs een ommetje en zeilen op 3 à 4 mijl afstand langs de heilige berg Athos. Een autonome republiek geregeerd door 1700 monnikken van 20 kloosters op het schiereiland Akti. Met de verrekijker kunnen we een glimp opvangen van een paar kloosters die daar op de berg liggen. Te ver weg om te fotograferen. Alleen volwassen mannen mogen hier een bezoek brengen. Vrouwelijk schoon en in theorie zelfs dieren van het vrouwelijke geslacht zijn hier niet welkom. Je mag zelfs niet te dicht langs de kust varen.

DSC_0817.JPGDSC_0844.JPGDSC_0854.JPG100_9044.jpgDSC_0879.JPGDSC_0889.JPG

In de Sikiasbaai gaan we voor anker op het schiereiland Sithonia. In  “5 steps in the sand” krijg je het ultieme vakantie gevoel met uitzicht op rieten parasols, een hagelwit strand, een koud biertje, ouzo of watertje en een heerlijke saganaki. Zaterdag 13 juli 2013 hoeven we maar 15 mijl te zeilen. Omdat er niet veel wind staat doen we hier bijna de hele dag over. Gelukkig dat er Imray Pilots bestaan anders hadden we de Koufos baai zeker gemist. Je ziet alleen maar bergen. Pas als je heel dicht naar de kust vaart zie je ineens een doorgang die je brengt in een hele diepe natuurlijke baai omzoomd door beboste bergen. Er liggen hier aardig wat boten voor anker waardoor we op 20 meter diepte ons anker laten zakken. Best diep, maar we hebben genoeg anker ketting en we liggen goed beschut.

DSC_0995.JPGDSC_0997.JPGDSC_1012.JPG100_9124.jpg100_9156.jpgDSC_1018.JPG

Reacties

 1. Marianne van der Lugt schreef:

  Ha Cees en Anneke,
  ik heb jullie verhalen zowaar twee weken gemist. Ander email adres genomen en weet niet hoe ik dat op jullie site moet wijzigen. Kan dat zo, of Niels, als jij dit ziet, voeg even mijn adres toe? Filternet is weg, over op gmail.
  Heerlijke verhalen altijd om te lezen.En toch ook knap dat je er van blijft genieten. Of zijn jullie ook wel eens een dagje uit je hum?

  groetjes,
  Marianne

  • Niels & Eline schreef:

   Ha,

   Het nieuwe e-mailadres staat nu in de database. Alleen nog even op de link klikken in de bevestigingsmail die naar het nieuwe adres is gestuurd (kan in de spam map zitten).

  • Anneke schreef:

   ha Marianne, Leuk hoor dat je onze website volgt. En ja er zit heus wel eens een “off day “bij. Maar dat is niet vaak. We voelen ons ook bevoorrecht dat we dit op onze leeftijd kunnen doen.

 2. Guido en Hanny schreef:

  Wat hebben jullie een mooi groot zonnescherm. Krijg honger en zin in BBQ. Gaan wij ook doen maar dan zonder Cobb.

  Embrass
  Hanny

 3. Anneloes en Dennis schreef:

  Hoi Cees en Ann,

  Jullie krijgen een vakantie gevoel haha. Jullie hebben gelukkig alleen maar vakantie 😛

  Vanaf morgen krijgen Dennis en ik gelukkig ook eindelijk een echt vakantie gevoel. Het heerlijke weer in Nederland is begonnen, maar dat nemen we gelukkig ook mee naar Portugal! Waarschijnlijk hebben we daar wel internet dus we laten nog wel wat van ons horen.

  Kusjes van Dennis en Loes & tot snel

 4. Peter Koetsier schreef:

  Dag Cees en Anneke,
  We volgen jullie nog steeds en hebben inmiddels allerlei nuttige tips van jullie site gehaald. Inmiddels zijn we zelf met een “proeftocht” bezig nl een Rondje Engeland. In schotland was het wel een heelbeetje kouder dan bij jullie maar inmiddels hebben wij hier ook zomer. We hebben inmiddels ook een website: http://www.zeiljachthelena.nl.
  Nog veel plezier toegewenst daar op de middellandse zee.

  groeten,
  Ria en Peter

  • anneke schreef:

   Ik heb net even naar jullie website gekeken. Ziet er mooi uit en leuke verhalen. Het is hier erg mooi dus kom maar deze kant op. Genieten geblazen

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin