Mesolongi en Trizonia

Op ons dooie akkertje varen we op woensdag 25 juli 2012 de golf van Patras binnen. Rond vijf uur varen we eerst de lagune binnen. Een moerasgebied met aan weerszijden huizen op palen die als vakantie woningen dienst doen. We  gaan voor anker vlak bij de grote studenten stad Mesolongi. Rondom de boot zie je aardig wat waterschildpadden dobberen net onder de wateroppervlakte.

DSC_0750.jpgDSC_0751.jpg100_1954.jpgDSC_0759.jpgDSC_0761.jpgDSC_0766.jpg
Vrijdag 27 juli 2012 motoren we verder de golf van Patras in. In de verte zie je al de enorm grote Rion- Andirrion hangbrug opdoemen. Zo’n vijf mijl voor de brug dien je je zelf op te roepen en wordt er gezegd naar welke peiler van de brug je moet varen. Eén mijl voor de brug roep je weer op om permissie te vragen voor doorvaart.  Aan de andere kant van de brug varen we in de golf van Korinthe.
DSC_0810.jpgDSC_0828.jpgDSC_0839.jpg
Yes de wind trekt aan en we zeilen zo voor het windje naar het eiland Trizona. Wij gaan voor anker.  Het plaatsje is best schattig en heeft een mooi uitzicht naar het vaste land van Griekenland. Maar wat doet de onafgemaakte haven triest aan. Daar liggen blijvertjes. Mensen die daar hun boot hebben achtergelaten en nooit meer zijn teruggekeerd. Er ligt zelfs een gezonken zeilboot midden in de haven. ’s Avonds om elf uur zien we op een terras de opening van de Olympische Spelen in London. We belanden nog veel later op le Clapotis van Cees en Marijke. Zij liggen aan de kade van Trizonia. Het wordt een latertje.
DSC_0841.jpgDSC_0843.jpgDSC_0844.jpg

Reacties

 1. Hanny en Guido schreef:

  Hoi Cees en An,

  Even wat vragen. Jullie zijn toch onderweg naar Athene ?
  Is het correct dat je door een (soort) kanaal aan de andere kant van het schiereiland kan komen ?
  Zo ja, kunnen jullie ook door deze doorvaart met bruggen (hoogte mast) ?
  Was op google maps jullie aan het volgen en vroeg me al af of jullie om het schiereiland zouden varen. Viel me op dat de Beau in maps niet op de huidige positie staat. Je ziet volgen jullie intensief.
  Heel veel plezier op jullie verdere vaart.

  Cheretízo Hanny

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin