Overtocht van Sicilië naar Sardinië met zeeziekte

Maandag 4 mei 2015 gaan we bijtijds anker op. Eerst alleen de genua en dan wordt het grootzeil bijgezet. Een bakstag windje. Langs de kust zien we niet te hoge bergen aan ons voorbij trekken met hier en daar een stad of dorpje. Gaan we naar Mazara del Vallo of Trapani? Cees bekijkt nog eens de weersverwachting en we besluiten in één keer door te zeilen naar Sardinië. Het is volle maan dus die schijnt ons bij deze 2 nachten. Maar de wind komt steeds meer opzetten, tsjakka. We slingeren als een hobbelpaard heen en weer en op en neer en krijgen de laatste nacht aardig wat zeetjes over. We zijn een kermisattractie geworden die niet een paar minuten maar uren duurt, kijk dat is nog eens waar voor je geld. De magen van de bemanning vinden het maar zo zo. De puts doet goede zaken. Zelfs captain Cees moet er aan geloven. Tjonge, zo zeeziek is tie in zijn hele zeil carrière nog niet geweest. Geen toppertje deze 2 dagen. 

DSC_0665.JPGDSC_0660.JPGDSC_0658.JPG

Woensdag 6 mei gooien we vroeg in de morgen ons anker uit in de baai van Teulada, en liggen als een huis. Het plan is om donderdag naar de kant te gaan maar de wind laat wederom van zich horen. Een motorboot, een Alm Trawler Delfino 70, ten anker krabt zo’n twee honderd meter en ’s middags, na het zien van 28 knopen wind, krijgen wij te maken met hetzelfde akkefietje. De Beau ligt ineens vlak bij een Canadese zeilboot. Het Rocna anker van 55 kilo houdt het even voor gezien bij deze bodem bedekt met neptunesgras. Gelukkig hebben we het snel door en ankeren opnieuw, nu met 60 meter ketting. En dan een uur later is de Canadese boot op drift, gaat echt lekker hier.

DSC_0679.JPGDSC_0671.JPGDSC_0669.JPG

En nu liggen we in de haven van Teulada. Op de fietsjes gaan we naar het plaatsje Teulada zo’n 8 kilometer hiervandaan. We snuiven heerlijke kruidengeuren op die we nog herkennen van een aantal jaren geleden. We fietsen langs een haag van vijgcactussen, horen bellen rinkelen van een kudde loslopende dwerggeiten en genieten van de groene bergen in de omgeving. Ook de zon doet van zich gelden dus al met al goed toeven hier, in afwachting van Leon en Yvette.

DSC_0727.JPGDSC_0724.JPGDSC_0711.JPGDSC_0709.JPGDSC_0700.JPGDSC_0695.JPGDSC_0689.JPGDSC_0686.JPGDSC_0678.JPG

 

Reacties

 1. Marc Pelgrims schreef:

  Beste familie,
  Twee jaar volg ik jullie formidabele website en hoopte jullie eens te ontmoeten. We zijn zo kortbij en ineens zijn jullie ons gepasseerd. Teulade, voor ons de thuishaven van één van onze beste vrienden. Wij zijn enkele jaren onderweg en verkennen de Middellandse Zee waar we veel gebruik maken van jullie webinfo.
  Hopenlijk kruisen onze wegen elkaar ergens, it’s a small world.
  Wij wensen jullie een prachtige en veilige oversteek. Marc en Corine.

  • anneke schreef:

   Een compliment voor onze zoon Niels die de website heeft gemaakt. Hopelijk gaan we elkaar nog zien in Cagliari. Hier gaan we donderdag 14 mei of vrijdag 15 mei a.s naar toe.En anders een gezellig en leuk zeilseizoen 2015. Gr van Cees en Anneke

 2. CeesKoevoets schreef:

  Hoi, hoi,
  Blij weer wat van jullie te horen. Altijd gezelligom te weten waar jullie uithangen. Pittig hoor, twee nachten slingeren. Mooi fietstochtje!,
  Veel plezier straks met de kids.
  Lieve groeten Cees en Marijke

 3. Willem schreef:

  Jeetje, wat een narigheid, jongens! Maar alles is goed gekomen! Nu maar genieten van Sardinie en het bezoek van Leon en Yvette!

  Groetjes van Willem en Ingeborg uit Porto Cervo
  (playing would be billionaires!)

 4. CeesKoevoets schreef:

  Nog ff,
  Ineens komen de beelden van augustus 2011 weer naar boven.
  We lagen daar toen samen en ook de Pasion op anker met 40 KNP wind. Toen hielden onze ankers het prima. Weet je nog?
  C&M

 5. Philip en Marion schreef:

  Wat een avontuur weer. Zo wen je er gelijk weer aan. Teulada, ook voor ons bekend. Veel plezier daar. Groetjes uit Licata. P&M

 6. Marga T. schreef:

  Lieve Cees en Anneke, tussen alle pijntjes door wil ik jullie een gezellige week wensen met Leon en Yvette.
  Geniet ervan

 7. anneke schreef:

  ha Marga,

  Wat een narigheid. Schiet lekker op zeg. Hopelijk verzorgen de mannen om je heen je goed. liefs van Cees en Anneke

 8. Jan schreef:

  Ha die An en Cees,

  Een prettig weekend gewenst en tot in Sur.Param.

 9. Aleid en Rik schreef:

  Hallo Anneke en Cees,
  Top dat jullie toch de oceaan over gaan! We blijven jullie volgen.

  Groeten, Aleid&Rik( Que Sera)

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin