Pythagorion op het eiland Samos

Omdat het woensdagnacht aardig waait zijn we donderdag 23 mei 2013 al vroeg uit de veren. Even een ontbijtje achter de kiezen en hupsakee wegwezen hier met die harde wind. Voor’t windje speren we op het Griekse eiland Samos af. Tussen de 15 à 38 knopen wind zien we op de teller. We verwisselen het Turkse gastenvlaggetje voor het Griekse. Eerst gaan we voor anker bij het stadje Pythagorion en als de wind wat minder wordt gaan we wel aan de kade liggen. In de Imray gids wordt al gewaarschuwd dat je hier weg moet wezen met zuiden wind en wat doen wij…….. en de wind wordt niet minder. We zijn geheel vrijwillig en helemaal gratis in deze Efteling attractie beland en dat gaat de hele nacht zo door.

100_7464.jpg100_7482.jpgIMG_0390.JPGDSC_0998.JPG100_7608.jpgDSC_1025.JPG

De dagen erna maken het helemaal goed  aan de kade van het leuke stadje Pytagorion. We klaren in en huren een scooter en crossen langs de noord kant van Samos. We komen terecht in een hele grote kudde geiten met bellen om, een lawaai van jewelste. Op aanraden van een vriendelijke ober rijden we via een steile kronkel weg omhoog, de scooter trekt het maar net, naar een klooster. We zwemmen in zee en genieten weer even van een heerlijk stukje varkensvlees. Samos is populair bij Nederlandse vakantiegangers maar ook bij bootjesmensen. We zien wel acht rood, wit, blauwe vlaggen wapperen. Zondag 26 mei 2013 zijn Eline en Niels naar Amerika vertrokken. Ze gaan daar een super rondreis maken van een maand. En wat gaat de tijd toch hard, Anneloes wordt zaterdag 1 juni alweer 21 jaar. Alvast gefeliciteerd meisie.

DSC_1034.JPGDSC_1044.JPGDSC_1052.JPGDSC_1084.JPGDSC_1088.JPG100_7618.jpg

Reacties

 1. Truus schreef:

  Ziet er weer spannend uit allemaal!
  Groetjes

  • Anneke schreef:

   Ha Truus,

   Ook vandaag harde wind gehad. We worden zelfs door de havenpolitie gewaarschuwd dat er harde wind zal komen en dat we op eigen risico hier mogen blijven liggen.

 2. Edwin & Viola schreef:

  Hai Cees en An, gaaf om te zien dat jullie nu ook op voor ons bekend terein gekomen zijn. Op Samos zijn we ook geweest samen met de familie Renaud en ook heerlijk genoten. Probeer ook zeker de Griekse oven gerechten zoals Stifado is zo jammie.
  20 juni vliegen we zelf naar Kreta dus zijn we “toch een soort dichtbij”.
  Groetjes Edwin & Viola

  • Anneke schreef:

   ha Ed en Viool,

   Heerlijk naar Kreta om daar te genieten van het zonnetje. Vorig jaar in september zaten we ook op Samos samen met Guido en Hanny.

   Ann

 3. Anneloes schreef:

  Hoi Cees en Ann,

  Leuk verhaaltje 😉
  Mooi blauw water ook.
  Ik heb gister al alle bonbonnetje gehaald voor zondag en ga vanmiddag alle boodschappen voor zaterdag en zondag doen. Kunnen we nog skypen binnekort?
  Dennis is nu voor 2 dagen in Londen en vrijdagavond ga ik hem weer ophalen.

  Kusjes Loesje

  • Anoniem schreef:

   Ha Loesje,

   Niet alleen maar taarten bakken en koken maar ook genieten van je verjaardag zaterdag 1 juni.

   dikke knuffels van je mamsie

 4. Rosalie & Jaap schreef:

  Hoi Cees en Ann, dat ziet er weer gezellig uit. Altijd leuk het verblijf op de Griekse eilanden. Lekker eten, onthaasten (maar dat hebben jullie misschien niet meer nodig :))en genieten van het mooie weer. Wij gaan deze zomer naar Parga. Volgens mij zijn jullie daar ook langs gevaren tijdens het rondje door de Adriatische zee, toch? Groetjes Jaap & Rosalie

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin