Baai van Çökertme, Alakisla, en Kargiҫik

Volgens de gribfiles gaat het een mooie zeildag worden op maandag 6 mei 2013. Maar de wind komt niet, dobberen dus. Pas rond het middaguur draait tie naar het noord-westen en trekt aan. En dan gaan we als een speer. We zien zelfs 8.9 op de logspeed staan.  In de baai van Cökertme zijn alleen een paar restaurants aan de kant. In bootjes liggen ze ons al op te wachten en proberen ons naar hun gammele steiger te lokken. Wij belanden bij Captain Ibrahim’s restaurant. Het starters buffet is een echte aanrader.

DSC_0585.JPG100_6920.jpgDSC_0586.JPG

De volgende dag verplaatsen we ons maar 6 mijl, op de motor want er is geen wind, naar de Alaksla Bükü baai. De bergen rondom de baai zijn hier veelal begroeid met bomen. We maken  een wandeling over het strandje en gaan bergie op en bergie af. En dan komen we zomaar wat vervallen ruïnes tegen, die uit de Byzantijnse periode blijken te zijn. Gaaf hoor. En we zien, in het wild, nieuwsgierige koeien rondlopen. De volgende dag hoeven we niet ver. We drinken koffie op de Wing IV en wachten de wind af. Rond 14.00 uur komt tie, zo’n  acht knopen wind. Maar daar blijft het niet bij. We zien de windmeter oplopen naar… 28 knopen , is windracht 7, dat hadden ze niet voorspeld. Gelukkig staat binnen alles zeevast. Alleen jammer dat we het bijbootje niet hebben opgehesen. Die zwabbert nu wel erg, heen en weer. Twee uur later gaan we voor anker in de Kargiҫik baai. Vakantie huizen aan de kant en watersport vertier.

100_6937.jpgDSC_0597.JPGDSC_0601.JPG100_6957.jpgDSC_0606.JPG100_6968.jpg

 

 

Reacties

 1. Els schreef:

  Wat gaaf die ruïnes! Dat is nog eens een verassing! Heerlijk om jullie te zien lopen in korte broek, wij lopen nog steeds met lange broek en tuien aan! Het blijft fris in ons kikkerlandje!

  • Cees en Anneke schreef:

   hA Els,

   Hier nu ook even lange broeken aan en onbestendig weer. Maar dat is vaak maar voor even.

   Gr van Ann

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin