Hoera…. een nieuwe boot

Een jaar geleden zaten we nog in de Cariben met onze zeilboot en nu liggen we met een motorboot in Hellevoetsluis. Een aantal weken geleden hebben we in Sneek een motorboot gekocht. Het was eigenlijk de bedoeling om eerst onze Beau te verkopen maar ja het begon toch te kriebelen. We willen weer gaan genieten op het water en konden….. niet langer wachten. We zijn naar Maasbracht gereden en een aantal keren naar Friesland gesjeesd. De place to be voor motorboten zo blijkt. Wat een hoop kleine bedrijven die de motorboot vanaf de tekening tot de te waterlating in eigen hand hebben. Verder zijn we naar de motorboten dag in Sneek geweest en naar de botenshow in Leeuwarden samen met Niels, Anneloes en Peter. De keuze is reuze.


DSC_0612.JPGDSC_0609.JPGIMG_0391.JPG

Na veel wikken en wegen wordt het de stoere, supermooie, donkerblauwe stalen Kuster A 42 van 12.95 m lang genaamd Namasté. Dinsdag 14 maart 2017 hebben we een proefvaart en ´s middags de overdracht bij de nortaris in Sneek. Vrijdagavond 17 maart brengen Anneloes en Peter ons weer naar Sneek en blijven gelijk een nachtje slapen. Wat een regen en wind (windkracht 8) . Niet dat we hoeven te zeilen maar het zou wel prettig zijn om onze eerste paar dagen op de Namasté een beetje relaxed te kunnen varen van Sneek naar Hellevoetsluis. Nou niet echt dus. Gelukkig hebben we alles zeevast gezet. Via het IJsselmeer, we rollen lekker heen en weer, naar Lelystad. ’s Avonds eten we voor het eerst aan boord samen met Mieke en Bert (voor’t laatst gezien op Tenerife)


DSC_0623.JPGDSC_0622.JPGIMG_0614.JPG

Dag 2 ziet er nog steeds niet aantrekkelijk uit. Grijs in verschillende tinten, toch gooien we los. Gelukkig hebben we 4 ruitenwissers die braaf hun werk doen. Via de Houtribsluizen en het Markermeer naar de Oranje sluizen waar een film en fotoploeg (Willem en Ingeborg) ons begroeten. Super leukkkk. Via het Amsterdam-Rijnkanaal, langs Utrecht, de Beatrixsluizen naar de Lek. Een heel nieuw vaargebied voor ons. Aan het einde van de middag vangen Leon en Nynke ons op in de haven van Vianen. Tijd voor bubbels en Franse kaasjes.


IMG_0675.JPGDSC_0528.jpgDSC_0526.jpgIMG_0657.JPGIMG_0647.JPGIMG_0640.JPG

Het weer op dag 3 is wederom niet om naar huis te schrijven. Grijs, grauw en veel regen. Gelukkig zitten we heerlijk warm binnen. Via de kronkelige Lek, de Noord, de Oude Maas en het Spui het Haringvliet op. Tegen het einde van de middag liggen we veilig en wel in Abrahamsschoot in de Helius haven bij watersportvereniging Haringvliet. We wijden de boot in samen en Guido en Hanny en nu (met schitterend weer en dat in april) onderweg naar St. Annaland om ons bijbootje op te halen.


IMG_0783.JPGDSC_0531.jpgIMG_0709.JPG

Reacties

 1. Ingrid de Kort schreef:

  Hoi Anneke en Cees,
  Wat fijn dat jullie dat draad weer oppakken! Wat een prachtige en grote boot hebben jullie je aangeschaft zeg. Ik wens jullie veel mooie vaarmijlen. prachtige avonturen en een behouden vaart. Veel plezier en mooi weer. Groeten van Ingrid

 2. Ruud schreef:

  Wel wat anders zeg. Hoop dat jullie we site in leven houden
  Met jullie reizen. Behouden vaart gewenst.
  Gr. Ruud

 3. Peter en Ria schreef:

  Leuk om weer een blog van jullie te lezen. De namaste ziet er echt stoer uit. Als we weer in Nederland zijn komen we graag een keer kijken

 4. Lydia en Martien schreef:

  Ziet er stoer en robuust uit hoor ! We kijken uit naar het diner voor zes aan boord van jullie nieuwe boot. Dus….jullie pikken ons dan op bij de valbrug aan de Gaag ?

  Ahoy,
  Lydia & Martien

 5. Nicol en Ronald schreef:

  Hoi Cees en Anneke,
  Wat een stoer schip, genieten, dat wordt weer een heel nieuwe wereld te ontdekken al die rivieren in Europa
  Liefs Ronald en Nicol

 6. Els schreef:

  Wauw, wat een plaatje! Gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst! Het beeld van jullie op een schip….het klopt weer helemaal!

  Liefs, Ron en Els

 7. truus schreef:

  Ik wens jullie goede vaart en veel plezier.
  Kijk weer uit naar jullie berichten.
  Groetjes
  Truus

 8. Cees en Marijke. schreef:

  Lieve Anneke en Cees.
  Nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe boot. En wat een mooie naam. En wat leuk om weer van jullie te horen via de site. Wij wensen jullie heel veel geluk en plezier en een zeer behouden vaart.
  Lieve groeten van Cees en Marijke “le Clapotis “.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin