1ste keer broodbakken en de 9de symfonie van Beethoven

De dagen vliegen voorbij op de kant in Finike. Cees poetst dat het een lieve lust is. Alleen jammer dat het kalk op het blauw bij de waterlijn niet goed weg gaat. Een goedje genaamd “Porcoz” (met dank aan Willem) blijkt echter goed te werken, gelukkig maar.

DSC_1087.JPGDSC_1095.JPGDSC_1097.JPG

De “Brompton” fietsjes zijn weer van stal gehaald want Ann is al druk bezig met de bevoorrading van het schip. Ze lijkt soms wel een pakezel maar met de fietsjes is het allemaal prima te doen. Het onderwaterschip wordt voorzien van een laag antifouling, terwijl Anneke zich ontfermt over de kunst van het broodbakken. Veel zeilers die langer op zee verblijven bakken zelf brood. Niet met een broodmachine maar gewoon op de ouderwetse manier met gist, volkorenmeel en je handen als kneedmachine. En…. dat het nog wel wat tijd vergt voordat je dat broodbakken onder de knie hebt. We willen immers geen betonnen bakstenen als lunch. Dus nu maar eens uitproberen die handel. Het worden kleine broodjes in drie verschillende smaken. Een volkoren, een hartige en een zoete variant. Er zijn wel verbeterpunten maar dankzij de tips van Yvonne van de “Happy Bird” zijn ze aardig gelukt.

DSC_1098.JPGDSC_1105.JPG100_1899.jpg

Vrijdagmiddag 4 april 2014 vertrekken we met nog 48 bootjesmensen met 2 bussen naar Antalya om een klassiek concert bij te wonen. Nog een hele zit van 2 uur. We worden eerst gedropt bij “Bauhaus” een soort van Gamma maar dan mega groot. Cees loopt verlekkerd rond en koopt van alles. Dingen waarvan hij denkt ze in de toekomst nog eens nodig te hebben, ja ja. Het spreekwoord zegt immers “beter mee verlegen dan om verlegen”. Een uur later worden we weer opgehaald en afgezet bij een restaurant die een uur de tijd heeft om 48 personen van eten te voorzien.

100_1906.jpg100_1913.jpg100_1919.jpg

Nou daar hebben ze hier wel kaas van gegeten want de bediening gaat in rap tempo. Als Ann even niet oplet is haar bordje, nog vol met eten, alweer meegenomen en wordt het hoofdgerecht opgediend. Gewoon “go with the flow”en een beetje dooreten graag. En dan is het op naar het laatste concert van deze reeks de negende van Beethoven. Het wordt een waar spektakel met violisten, contrabassen, cello’s, dwarsfluiten, pauken, koperwerk, een zeer enthousiaste dirigent en een heel groot koor.

DSC_1108.JPGDSC_1132.JPGDSC_1141.JPG

 

Reacties

  1. Cees en Marijke schreef:

    Hi luitjes,
    Jullie zijn weer lekker bezig. Anne dat brood ziet er prima uit. Van Willem hebben we begrepen dat het ook nog lekker smaakt. Hier alles OK, geen nieuwe heup gelukkig, eerst nog naar de podolotherapeut. Wie weet.Geniet lekker en alle succes. Lieve groet Cees en Marijke

    • Anneke schreef:

      Ha Marijke en Cees,

      Doe maar even rustig aan met je heup Marijke. Nog nooit van gehoord van een podolotherapeut. Wel van een podoloog maar dat heeft weer meer met voeten te maken. Maar als je daardoor niet geopereerd hoeft te worden prima toch.

      gr, van Cees en Anneke

  2. Truus schreef:

    Wat ook goed werkt met het deeg rijzen is er plastic wrap overheen doen i.p.v. warme vochtige doek. Heerlijk eigen brood. Heb je een oven aan boord? En dan bak je zeker ook koekjes e.d. Leuk allemaal!
    Groetjes Truus

  3. Barbara schreef:

    Ha Cees en Anneke,

    Ik zie dat jullie alweer helemaal in de sfeer van de bootjes wereld zitten.
    Wij gaan begin volgende maand weer genieten van het leven aan boord.

    Veel plezier en groetjes van Henk en Barbara

    PS ons nieuwe mailadres heb ik hierboven ingevuld.

    • anneke schreef:

      ha Barbara,

      Zien we jullie voor het eerst in Anjum en reageer je nu op onze website. Leuk hoor. We gaan jullie ook volgen. Een fijn zeilseizoen.

      gr Cees en Anneke

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin