Vittoria, verjaardagen en afscheid van Marina di Ragusa

Op zaterdag 21 april 2012 gaan we mee met Cobi, in de huurauto “Herby”, naar een hele grote markt in Vittoria. Wat een heerlijke verse producten kun je hier kopen. Bepakt en bezakt komen we terug. Dankzij Cobi en Toos heeft Anneke weer heerlijke nieuwe recepten verzameld. Bella Italia. Dat wordt smikkelen. Pasta kook je niet in water met olijf-olie, maar water en wat zout is genoeg. Italianen maken de heerlijkste pasta sauzen. Verse pasta (pasta fresca) of de harde deegwaar( pasta secca) door de saus en niet andersom. Zo gaat de pasta niet plakken. Dus kookclub een Italiaans avondje zit er wel in als we weer terug komen naar Nederland. En de barista’s kunnen er ook wat van, een caffè (espresso) of cappuccino, mmmm.

IMG_0207.jpgDSC_1220.jpgDSC_1223.jpg
 Over en weer eten de live-a-boards bij elkaar. Maar soms….. gaat het mis. Denk je wat te eten te krijgen op de Beau, nou mooi niet. Gelukkig maakt Anneke het de volgende dag weer helemaal goed, ppfff wat een misser. We vieren verjaardagen en hebben afscheidsborrels op de steiger. Oei, joei, joei we groeien dicht. De laatste week  in Marina di Ragusa is aangebroken. Iedereen is hard bezig om alles op orde te krijgen voor vertrek. Cees duikt onder de boot voor werkzaamheden. Ons nieuwe anker wordt even uitgeleend en Cees hangt bij deze en gene in de mast. Het weer is prachtig maar de wind laat het door een hoge druk gebied afweten.We gaan het zien wanneer we vertrekken. Jippie, Leon vliegt 1 mei onze kant op.
DSC_1200.jpgDSC_1203.jpgDSC_1329.jpgDSC_1336.jpgDSC_1364.jpgDSC_1426.jpg