De Beau ”On the hard”

Dinsdag 12 februari 2013 lopen we even langs het havenkantoor om te vragen of we vandaag op de kant gezet gaan worden. Eén telefoontje en het licht staat op groen. Of we de boot maar vaar klaar willen maken want ze, dat zijn de havenboys, komen eraan. Wat een haast ineens. Snel alle overtollige lijnen weghalen en hupsakee daar gaan we. Cees vaart goed achteruit  naar de plek waar we met de bootlift eruit zullen worden getakeld. Een duiker springt in het koude water en geeft met geel vetkrijt aan waar de slings, dat zijn de banden waar de boot inhangt, bevestigt moeten worden. En dan is het wachten geblazen. Want er moet geluncht worden en er zijn nog twee boten voor ons. Ja het is hier lopende band werk, die boten eruit takelen. Rond drie uur zijn we aan de beurt. Eruit hijsen, onderwaterschip schoonspuiten en dan naar onze plek voor de komende twee maanden.

DSC_3925.JPGDSC_3931.JPGDSC_3943.JPGDSC_3946.JPGDSC_3993.JPGDSC_4003.JPG

We staan super. Vlak bij het toiletgebouw, de winkel en het havenkantoor. Alleen staan we op houten palen en dat vind Cees maar niks. Is dat wel stevig genoeg? Het regent en waait aardig die nacht. De boot trilt af en toe. Cees ziet op de windspeed uitschieters boven de 40 knopen maar Ann merkt niks en slaapt als een roos. De volgende dag is de Wing IV aan de beurt om op de kant gezet te worden. ’s Avonds  kaasfondue  op de Beau samen met Willem en Ingeborg met heerlijk de kachel aan. Cees plaats een waterfilter, Ing en Ann sporten en maken een wandeling en we eten voor het eerst geit. Best te pruimen.

100_4914.jpgDSC_4053.JPG100_4975.jpgDSC_4058.JPGDSC_4061.JPGDSC_4066.JPG

Reacties

 1. Dennis en Anneloes schreef:

  Hoi Cees en Ann,

  Komen jullie vanavond nog online? We wilden wel even Skypen.
  Mooi dat het gelukt is met de boot, maar die palen zien er inderdaad niet heel stevig uit.

  Vandaag ben ik met Eline en Wendy naar de Huishoudbeurs geweest. Was heel gezellig, maar wel superrrrr druk.

  Morgenavond komt Birgit bij mij eten en nu zit ik met Dennis in Amsterdam. Dennis is een pizza aan het eten en ik heb net met Eline en Wendy bij de Burger King gegeten. Wij zijn hier dus heel gezond bezig!

  Tot Skypes!!

 2. Els schreef:

  Hoi Cees en An,

  Jeetje, wat een spannende onderneming!
  Ik kan mij voorstellen dat je niet echt rustig slaapt op die palen! maar schijnbaar hebben zij vaker met dit bijltje gehakt…..(ha, ha, ja ook de palen!)Fijn dat de Beau weer in het water ligt!

  liefs, Ron en Els

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin